Sexolog og yogalærer i Oslo | Lommesexologen

Kjærlighet og anelse av vår i luften

Marina Manuela de Paoli er spesialist i sexologisk rådgivning og over gjennomsnittet interessert i mat. Til tross for at hun har en doktorgrad i ernæring ser hun på «vårt daglige brød» som noe mye mer enn det å tilføre kroppen energi og næringsstoffer. På Seksualitet24 blogger Marina om mat, seksualitet og nytelse. Velbekomme!

 

Valentinsdagen nærmer seg, og du sliter kanskje med å finne ut av hva du skal gjøre for din utvalgte?

Du har lyst til å gjøre noe spesielt, men vet ikke hvor du skal starte. Synes du at denne dag er overkommersialisert kan vi kanskje flytte oss tilbake til en svunnen tid for å la oss inspireres til en erotisk fruktbarhetsfest?

«I riktig gamle dager var februar en tid som ble viet til årets første fruktbarhetsritualer. I det antikke Roma markerte man starten på våren 14. februar. En av de eldste fruktbarhetsfester fra den romerske tiden kalles i dag Valentines dag, og den hadde således i sin opprinnelse et mer erotisk preg enn den har i dag.

Jorden skulle gjøres klar til årets første grøde, samt sikre overlevelsen og fruktbarhet hos mennesker, dyr og planter. Dette gjorde man blant annet ved å ære forskjellige guder og arrangere en fruktbarhetsfestival. Åpningsritualet bestod av at romerske prester stilte seg på et hellig sted og ofret en geit for fruktbarhet, og en hund for renselse.

Guttene laget seg strimler av geiteskinnet og dyppet dem i offerblodet. Så løp de ut og dasket både åkrene og kvinnene med dem. Kvinnene tok vel imot de, ettersom de trodde dette ville gjøre dem fruktbare i det kommende året. Som om det ikke var nok, laget man et elskovslotteri. Kvinnene i byen la navnene sine i en urne, og ungkarene fikk trekke ett hver. Slik koblet man menn og kvinner i håp om søt musikk og hete takter.»

Og enten du feirer begynnelsen på et nytt forhold eller du tilbringer dagen med din mangeårige kjære, kan det å dele et måltid sammen være en fin måte å vise kjærlighet på – og hvorfor ikke gjøre det med mat. Det ligger en kraft i å fortelle noen at man elsker akkurat han/hun/hen. Mine Valentinsdag-oppskriftene vil kanskje inspirere deg til å lage det perfekte romantiske måltidet og ta deg langt vekk fra hverdagsritualene.

Uansett hva du bestemmer deg for å lage, bare sørg for at du lager det med kjærlighet, siden det er det Valentinsdag handler om.

La en sprudlende og forførende cocktail innlede måltidet til en romantisk tête-à-tête.

Venus bringebærskyss

6-8 personer
Dette er en cocktail som lages på Champagne, Cava eller muligens Prosecco, og en puré av frosne bringebær. Sex i det frie er det beste som finnes en varm sommerdag. Denne drinken er det nest beste.

Ingredienser:
3 dl frosne bringebær
2 ss rårørsukker
1 flaske Champagne, Cava eller Prosecco

1. Gjør klar noen fine høye glass.
2. Bland frosne bringebær og sukker i en blender eller stavmikser til passelig konsistens.
3. Legg 2 spiseskjeer bringebærpuré i hvert glass.
4. Fyll på litt musserende vin, og rør forsiktig meg en teskje til det har blandet seg.
5. Fyll til slutt opp hele glasset med musserende vin.
6. Server straks når drinkene er klare.

I følge «Kvinnens nytelsesbibel» er eksotiske, vannrike frukter og bær det beste en kvinne kan spise noen timer før sexakten for at hun skal smake godt.

Frukt øker nemlig nivået av kopuliner, som er de kvinnelige feromonene. Feromoner er en gruppe subtile luktstoffer som kroppen skiller ut og som påvirker hjernen både bevisst og ubevisst. Dette kvinnelige lokkestoffet utskilles i skjedesekretet, og har som oppgave å tiltrekke seg menn. Feromoner har en betydelig innflytelse på vår seksualitet, og om vi tiltrekkes av en person eller ikke.

Så vi fortsetter i frukt(bær)barhetens navn med en nok så utradisjonell risotto.

Jordbærrisotto

4-6 personer
Litt sånn italiensk for nybegynnere-risotto. En utradisjonell risotto. Min far, som er superkonservativ når det gjelder italiensk mat, smakte på den, gjorde en grimase og ba så sin kone om å spise den opp. Ikke en alt for selgende reklame for retten – men risottoen er god for den som har et åpent sinn og liker nye smakskombinasjoner.

I tillegg forvandler den risottoen som i utgangspunktet er lite pirrende, til en erotisk rett med riskorn som «bader» i rødrosa væske. Lukten av hvit vin og god parmesan forsterker effekten.

Denne rett egner seg til blindsmaking, da smaken er annerledes og vanskelig å gjette seg til. La dere inspirere av jordbær-diktet «Med smaken av deg» under smakingen. Oppskriften er skrevet på to språk, så om du behersker italiensk kan du artikulere og forføre mens dere kokkelerer. Finnes det et mer forførende språk enn italiensk?

Ingredienser:
3 dl arborio ris // risoarborio
300 g + 100 g jordbær // fragole
3 ss smør // burro
4-5 dl kyllingbuljong // brodo di pollo
2-3 dl tørr hvitvin // vino bianco secco
1 dl kremfløte/mascarpone // panna a cucina/mascarpone
2 dl parmesan ost // parmeggiano
salt // sale
hvitpepper // pepe bianco

1. Smelt smør i en kasserolle.
2. Surr risen og i det smeltede smøret og tilsett hvitvin.
3. La koke til vinen er fordampet.
4. Ha i oppskårede jordbær og blande med risblandingen.
5. Tilsett deretter kyllingbuljong og la koke til risen er nesten gjennomkokt, al dente.
6. Til slutt tilsettes fløte eller mascarpone, parmesan, hvitpepper og eventuelt salt.
7. Serveres umiddelbart da risottoen er varm.
8. God appetitt!

Mettere un bel pezzo di burro in un tegame e quando questo si sara sciolto, aggiungere il riso. Appena il riso avra’ assorbito il burro, versare uno o due bicchieri di vino bianco e lasciare evaporare. A questo punto si possono aggiungere le fragole precedentemente tritate. Mescolando sempre, aggiungere del brodo caldo di tanto in tanto, fino a che il riso sara’ cotto al dente. Per finire, aggiungere della panna da cucina, il Parmigiano Reggiano, il sale e il pepe bianco. Servire subito ben caldo. Buon appetito!

Jordbærvinaigrette

Fra jordbær-risotto til jordbærvinaigrette.

Denne vinaigretten er rød og forførende og passer utmerket til granateplesalaten. Den holder seg i noen dager og rekker til flere personer.

Ingredienser:
1 dl olivenolje
2 ½ dl jordbær
2 ss balsamico
¼ ts estragon
1 ts salt
1 ts pepper

Bland alle ingredienser og kjør i en mikser til en kremet blanding.

Granateplesalat

4 personer
Dette er en grønn salat med rødløk, granateplefrø og limemarinert avocado.

Ingredienser:
1 pose blandingssalat
1 rødløk + 1ss salt
1 avocado
1-2 ss presset limesaft
1 granateple

1. Skjær løken i tynne ringer og salt dem. Etter cirka 15 minutters marinering i salt, press ut saften med overskuddssaltet. Bruk eventuelt litt vann i pressingen. Smak på løken før du blander den i salaten. Du skal ha en mer søtlig forførende rødløk til grønnsalaten.
2. Skjær avocadoen i båter og marinere i limejuice.
3. Ta ut frøene fra granateplet.
4. Bland salat, granateplefrøene og den marinerte løken.
5. Garnèr med avocadobåter.
6. Server til jordbærvinaigrette