Sex på bordet

En erotisk og kulinarisk reise til kokepunktet

Av sexolog, matelsker og livskunstner Marina M.

God mat og erotikk går hånd i hånd

Erotikk handler mye om å bruke sansene og nyte øyeblikkets magi. Langt på vei nyter man god mat på samme måte som god sex, og for å trene sansene og bli mer oppmerksomme kan man gjøre det til en vane å betrakte matens former, farger og dufter både til hverdag og fest. En meny som skal innlede en erotisk aften med den utkårete, bør bestå av enkle retter som er lette å lage slik at man er opplagt når finalen nærmer seg. Masse arbeid og store, tunge kjøttmåltider fremmer ikke akkurat lysten og evnen.

Lær deg å sette nytelsen i sentrum

Jeg har erfart at hvis man setter nytelsen i sentrum, kommer det andre av seg selv. Italiensk mat, vin og sanselighet er verdenskjent. Jeg arvet lidenskapen for kulinariske opplevelser av min italienske far og ble tidlig i livet gitt gaven å nyte. For meg er det nemlig en stor del av livet – å sanse og nyte!

Jeg er en kvinne som lett lar meg henføre i lek med erotiske sanseopplevelser, gjerne i skjønn forening med mat. Jeg har hørt at jeg lever hver dag som det var den siste. Jeg vil alltid ha mer, aldri mindre og gjerne alt på en gang, av det gode som livet byr på.

Bokens innhold

Oppskriftene i boken har jeg tilegnet meg gjennom et halvt århundre som hobbykokk, elskerinne, kjæreste og venninne til et mangfold av menn og kvinner. Rettene er inspirert av mange reiser og opphold i nære og fjerne land. Mange av rettene er så orgastisk gode at de blir til et afrodisiakum som kan få hormonene til å bruse.

Denne boken handler om at nytelsen er universell og seksualiteten mangfoldig. Hvert kapittel introduseres med inspirasjon fra seksualitetens mangfold, som akkompagneres med sanselige mat- og vinopplevelser. I tillegg blir det påfyll med inspirerende poesi, pirrende noveller og forslag til musikk som kan forsterke totalopplevelsen. Ikke minst bilder som setter fantasien i gang!

Å spise kan være en øvelse i tilstedeværelse

Med alle sansene åpne spiser du ikke bare med munnen, men med synet, med luktesansen og med følesansen. Spis med fingrene, hvilken konsistens har maten? Hvordan føles den i munnen?

Hvem passer boken for?

Dette er en bok for deg som vil utforske nytelsen på flere plan. Mitt ønske er at boken kan bli en kilde til inspirasjon og glede, og ikke noe som må følges slavisk. Jeg ønsker at fokus settes på leken rundt maten snarere enn at leserne bruker mange timer på kjøkkenet. Prøv deg fram, utfordre dine grenser, åpne sansene og kjenn etter hva du liker.

Mitt håp er at jeg kan lokke leserne til mange vellystige for eget forgodtfinnende. Jeg håper denne boken appellerer til alle kjønn og at den inviterer til forlystelse mellom seng, kjøkken eller en grønn blomstereng. Mat og erotikk forenes. Vær så god – ta for deg.

Kapittel:

Bokens kapitler

Her vil det komme flere kapitler fra min erotiske kokebok etterhvert.

Nakenbaking

Nakenbaking

I det erotiske kjøkkenet er brød et uunnværlig tilbehør – hvete betraktes som et afrodisiakum og er et fruktbarhetssymbol –…

Uttalelse fra Esben Esther Pirelli Benestad:

Kanskje har ikke denne boken alt, men sannelig har den mye. Sex på Bordet er tospannet som trekker den velutstyrte nytelsens karjol. Ja, visst kan de opptre hver for seg til fest og til glede, enten festen utspiller seg i sengen eller rundt spisebordet. Her trekker de sammen og vi nyter reisen.

Det er nytelsesfullt å elske, å være til i de øyeblikkene, minuttene og tidvis i de timene av livet hvor selve tiden står stille, hvor du er meg og jeg er deg og vi er ett. Endeløse øyeblikk vi ikke kan glemme. Den lever lenger og bedre som har åpen adkomst til slike herligheter. Sex og mat, mat og sex blir her satt sammen til et livsbejaende musikkstykke akkompagnert av dikt og historier, små erotiske godbiter mellom hoved- og småretter.

Mat og sex trekker sammen, og sansene vekkes. Noen ganger søtt, varsomt og forførende under fullmånens magiske lys: spis med meg, spis av meg. Noen ganger serveres det ris til sjokoladen i sadomasochistisk iscenesettelse, mens andre ganger er det rett og slett nakenbaking som står på menyen.

Kan vi inspireres til å iscenesette oss selv, bare oss selv, våre egne kropper, litt absint og hummer naturell? Ja, vi kan da det, og skulle vi mangle indre tillatelse, er det bare å finne det rette kapitlet.

Tospannet sex og mat trekker nytelsene fram i oss. Vi kan sette oss hvor vi vil i karjolen, være kusker med bestemmelsesrett over det som skal skje, vi kan reise som henførte passasjerer som bare trekkes med, eller vi kan stå litt aktsomt på stigbrettet og undres om dette er vår tur. Ta plass! Ved matbordet og i elskovskammeret er det plass til alle. Ikke bare fordi vi må, nei, også fordi vi har lyst, fordi vi blir henrykt, forførte og vellystige.

Marina M gjør det med bilder av mat, bilder av kropper, kropper i positurer, kropper i bevegelse, hjerteformede pizzastykker, damerumpe med håndavtrykk i siktet hvetemel. Vi spiser ikke bare for føden, vi spiser for opplevelsen, vi spiser for å gi oss hen til smaker, sammensetninger, syns- og duftinntrykk. Vi elsker, vi spiser, har sex og nyter, ikke bare for slekten, men for livet, for det gode livet, det lange friske livet, som vi alltid kan berike.

Polyamorøse skalldyr, juicy swingers bacalao, fruktbarhet og ekstase, det er sex og mat mot kokepunktet: gastronomisk eller seksuell utløsning, om da ikke begge deler på en gang?

Vi kommer i tanker om østens store bok om elskovskunsten, Kamasutra. Der elsker og der leker man. Det gjør vi her også – omtrent så mye vi makter og lyster. «Nakenbaking» – et nytt ord for norske ordlister? En god bok om mat og sex stimulerer mangfoldige talenter, også de som leker i ordenes tilberedelsesrom. Måtte vi være på vei tilbake dit hvor elskovskunsten ble så omfattende beskrevet, ikke tilbake i tid, men i holdninger, tanker og ideologier om det som er bra, rett og riktig.

Fordi dette sier, ja – til selve livet!